seo-tools

In dit bericht bespreken we 12 geweldige SEO-tools om een organische verkeersboost op de lange termijn te bereiken en uw bedrijf te laten groeien. Dat hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen, of het nu gaat om kleine bedrijven of grote vissen, het gebruik van deze geweldige betaalde en gratis tools zijn essentieel voor concurrerende SEO-prestaties. En het komt erop neer: welke zijn het meest geschikt voor uw behoeften? Laten we er meteen in duiken.

1 - SEOQuake

Wilt u snel en gedetailleerde informatie krijgen over elke website? Dan zul je van SEOQuake houden. SEOquake is een van de beste gratis SEO tools en browserextensies die tal van statistieken biedt.

Wat levert het precies op?

 • Snelle SEO-audit op de pagina
 • Domeinen en URL’s in realtime vergelijken
 • Onderzoek externe en interne links.

Nou, het is de moeite waard om te gebruiken

2 - Google Search Console

Onnodig te zeggen dat hoogwaardige SEO-hulp rechtstreeks van Google een must is! De handige tool van Google, Google Search Console, is geweldig voor zowel beginners als professionals. Omdat het afkomstig is van Google, zijn de gegevens van Search Console legitiem en erg nuttig.

Hiermee kunt u bruikbare inzichten opdoen:

 • Huidige indexeringsstatus
 • Kruipende fouten
 • Pagina's die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten
 • Welke specifieke zoekwoorden zorgen voor zoekverkeer
 • Backlinks en nog veel meer

Hoe zit het met zoekwoorden?

3 - Keyword Planner

Laten we ergens duidelijk over zijn: het ontdekken van belangrijke zoekwoordideeën is niet altijd gemakkelijk. Maar Google Keyword Planner is er voor u. Nogmaals, rechtstreeks van Google, in deze gratis SEO-tool voor zoekwoorden kunt u gegevens vinden over:

 • Zoek Nummers
 • Competitie
 • Advertentie prijzen

Als je net begint met SEO, is de enorme Zoekwoordplanner een uitstekende plek voor solide zoekwoordonderzoek en contentmarketing.

4 - Google Analytics

Google Analytics is onmisbaar voor elke digitale marketeer. Het aantal websitebezoekers, verkeersbronnen, demografische locatie, gebruikersgedrag... Met VAST-informatie van Google Analytics kunt u uw contentstrategie verfijnen en ontdekken wat werkt en wat niet. Het komt erop neer? Het geeft je alle functies die je nodig hebt voor SEO-marketingcampagnes, van het bijhouden van campagnemeetgegevens tot doelgroeprapportage.

5 - Google Trends

Hoe zit het met de frequentie en populariteit van zoekwoorden in de zoekmachine? Maak kennis met een van de beste SEO-tools voor beginners, Google Trends. Dit werkt als volgt: u kunt deze zoekwoorden classificeren op basis van het volume van de wereldwijde zoekresultaten of gefilterd op regio. Het wordt beter: onderwerpen en trefwoorden kunnen over een bepaalde periode worden opgevraagd en op populariteit worden geanalyseerd.

6 - Ahrefs

Ahrefs is ongetwijfeld een van de beste tools voor SEO-experts. Het biedt up-to-date en uitgebreide gegevens voor gebruikers. En het is een krachtig hulpmiddel om te krijgen:

 • Grote backlink-index
 • Diepgaande concurrentieanalyse
 • Uitgebreid zoekwoordenonderzoek
 • Rang volgen
 • Site-audit

Het beste deel ervan? Absoluut backlink-analyse. Maar voor alle duidelijkheid: het is relatief prijzig.

7 - Semrush

Semrush positioneert zichzelf als een "alles-in-één marketingplatform". Toch werken de functies voor SEO-statistieken GEWELDIG! Van inhoudsoptimalisatie tot zoekwoordonderzoek, site-audit tot backlink-gap, Semrush is een game-wisselaar. Zijn echte kracht? Concurrentie analyse. En het is tijd om verder te gaan met onze volgende SEO-tool.

8 - KWFinder

Als het op zoekwoorden aankomt, is KWFinder behoorlijk handig. Laten we eerlijk zijn: het vinden van effectieve longtail-zoekwoorden met weinig concurrentie is HARD. Gelukkig biedt KWFinder een sublieme zoekfunctie voor trefwoorden. U kunt tal van zoekwoordsuggesties vinden en het gemakkelijker maken om voor hen hoger te scoren! Van het aantal backlinks tot het volgen van ranglijsten, KWFinder heeft ook andere geweldige tools. Het beste gedeelte? Het is vrij eenvoudig te gebruiken en een van de meest betaalbare SEO-tools die er zijn.

9 - AnswerThePublic

Wilt u binnen enkele seconden veel geschikte zoekwoorden en ideeën voor organische zoektermen krijgen? Dan zul je AnswerthePublic geweldig vinden. In tegenstelling tot de meeste SEO-tools op de markt, haalt AnswerThePublic zijn gegevens niet uit Google Keyword Planner. Het vindt gewoon de vragen van mensen op forums, blogs en sociale media.

Dus waarom zou je het gebruiken? De tool rangschikt de trefwoorden direct na de voorzetsels en presenteert ze in een diagram. Dit is veel overzichtelijker dan een vermoeiende lijst. Op die manier kunt u spannende zoekwoordcombinaties en zoekwoordvragen bedenken om inhoud op uw website tecreëren.

10 - WooRank

Heb je ooit gebruik gemaakt van een SEO-tool en ben je binnen enkele seconden vertrokken vanwege de complexiteit ervan? We hebben. Een van de extensies van Google Chrome, WooRank, is er niet een van! De meeste SEO-tools vertellen over uw problemen…

En hier komt de magie van WooRank om de hoek kijken: het vertelt je over ECHTE oplossingen. Door WooRank te gebruiken, kunt u gedetailleerde checklists krijgen om eventuele problemen met de on-page en off-page SEO van uw site te verbeteren of op te lossen..

11- Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog SEO Spider is een geweldige desktoptool voor gedetailleerde pagina-analyse van uw website. Voer in: uw URL. En u kunt een overzicht krijgen van alle inhoud op uw site en deze eenvoudig sorteren op inhoudstype (HTML, Javascript, CSS, afbeeldingen, PDF, Flash). Er zijn tal van waardevolle inzichten over deze handige tool:

 • Crawlfouten
 • Problemen met JavaScript-weergave
 • HTTP-headerfouten
 • canonieke tags
 • opgeblazen HTML en nog veel meer.

En het goede nieuws is: de tool kan gratis worden gedownload voor Windows, Mac OSX en Linux om tot 500 URL's te crawlen. Met Screaming Frog SEO Spider kun je technische SEO-problemen binnen enkele seconden opsporen en oplossen. Laten we naar de laatste tool op onze lijst gaan ...

12 - Moz Pro

Wilt u significante KERNcijfers vinden over hoe uw website het doet? De oplossing is simpel. MozPro. Eenvoudigweg krachtig en uitgebreid, Moz Pro biedt verschillende tools voor SEO-analyse. Het is een solide kandidaat voor het beste SEO-platform dat helpt bij het verhogen van rankings, verkeer en online zichtbaarheid via de Search Engine Result Page (Google SERP's). Moz Pro presenteert uitgebreide aanbevelingen op uw site en stelt u in staat uw SEO-strategie op zijn best te optimaliseren.

SEO-tools: Versterk de online zichtbaarheid van uw merk

We hopen dat je genoten hebt van onze geweldige lijst met SEO-tools. Welnu, uw SEO-strategie zal een aanzienlijke invloed hebben op uw groeimarketinginspanningen en zal snel vertrouwen en loyaliteit winnen. Het koesteren van de online zichtbaarheid van uw merk betekent dit: u krijgt de kans om uw merk en bedrijf te presenteren als gerenommeerd en beschikbaar voor de juiste mensen. Er zijn tal van SEO-tools voor digitale marketing en sommige tools zijn beter geschikt voor bepaalde SEO-marketingdoelen dan andere. Het is dus de kunst om degene te kiezen die passen bij uw bedrijfsbudget, voorkeuren en behoeften.

Nu willen we het aan u overdragen: welke tool op deze lijst is uw persoonlijke favoriet? Is Ahrefs zo goed? Of iets dat we gemist hebben? Welke tools vind je geweldig die we hier niet hebben genoemd?