Network Development Practices

Het ontwikkelen en uitbreiden van iemands bedrijfsnetwerk is een integraal onderdeel van de groeimarketingstrategie van elk bedrijf. In de loop der jaren zijn de manier, het doel en het resultaat van netwerken echter veranderd, waarbij veel bedrijven verschillende benaderingen van netwerkinspanningen volgen. De twee belangrijkste benaderingen die we zullen bespreken, zijn de traditionele en moderne benadering.

Traditioneel Netwerken

Ten eerste de traditionele benadering. Als je verslaafd bent aan romantische komediefilms uit het begin van de jaren 2000 die zich afspelen in New York over vrouwen die doorbreken in de grote, slechte zakenwereld, dan is het type netwerk dat je in dit soort films ziet vergelijkbaar met deze 'traditionele' benadering.

Denk aan de typische scène van zakenlunches in Manhattan, spraakmakende seminars en conferenties. Dit is waar we het hier over hebben: hoewel films het proces duidelijk verheerlijken, klinken de grondbeginselen van deze benadering nog steeds waar. Dit is dus het netwerken dat face-to-face plaatsvindt. Het draait allemaal om het opbouwen van duurzame relaties met belangrijke spelers in de branche.

Het einddoel moet hier niet verkoop zijn, omdat dit uw gedrag tijdens de uitvoering van deze aanpak vertroebelt en u te opdringerig en als een verkoper overkomt. Om met deze aanpak optimale resultaten te behalen, zouden de mensen met wie je netwerkt bijna moeten denken dat je helemaal niet geïnteresseerd bent in sales.

En in zekere zin zou dit waar moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat deze aanpak echt effectief is, moet de belangrijkste focus liggen op het opbouwen en uitbreiden van uw netwerk, niet op leadconversie. Dit zal echter tijd kosten.

Netwerkevenementen, seminars en conferenties zijn de gouden deur naar de wereld van traditioneel netwerken. In een kamer zitten met belangrijke spelers uit uw branche is het perfecte scenario voor face-to-face netwerken.

Het is vooral belangrijk om als spreker, sponsor of exposant deel te nemen aan deze branche-evenementen. Hiermee worden twee dingen bereikt. Ten eerste wordt de merk- en/of productbekendheid vergroot en vestigt u uzelf en uw bedrijf als de actuele autoriteit in uw specifieke branche. Door dit te doen, zijn de dagen voorbij van het bedelen van leads voor vergaderingen - in plaats daarvan zullen gekwalificeerde leads u door deze hernieuwde naamsbekendheid en door mond-tot-mondreclame in de branche gaan benaderen. Traditioneel netwerken is iets dat op de lange termijn een cruciale rol zal spelen in de groei van een bedrijf. Maar er kleven duidelijke uitdagingen en moeilijkheden aan deze aanpak. Zeer specifieke mensen zijn erg goed in traditioneel netwerken. Je hebt iemand nodig voor deze rol die cool, kalm, beheerst, charismatisch is en iemand die gerespecteerd wordt door de doelgroep. Dus afhankelijk van de doelgroep kan de ideale persoon voor de baan er anders uitzien en kan het moeilijk zijn om de perfecte werknemer voor deze marketingbenadering te vinden.

Ten tweede, omdat netwerken face-to-face gebeurt, bent u ofwel beperkt tot evenementen en vergaderingen in uw regio, ofwel moeten de kosten worden besteed aan reizen. Een luxe die slechts enkele bedrijven zich kunnen veroorloven. bedrijven om samen te werken met een bureau als Unusual Growth Agency voor uw Business Network Development behoeften. Wij hebben het team en het netwerk, en wij doen het reizen. We vertegenwoordigen onze klanten op evenementen, seminars, vergaderingen of waar dan ook om hun netwerk op te bouwen. Maar als succesvolle netwerkers stopt het daar niet. Om hiaten op te vullen die mogelijk worden gemist door traditionele netwerken, is Unusual Growth Agency ook gespecialiseerd in moderne netwerken. 

Modern Networking

Wanneer we verwijzen naar "modern netwerken", bedoelen we digitaal netwerken. Dit is dus het gebruik van verschillende tools op digitale platforms zoals e-mails, sociale media en LinkedIn Sales Navigator om leads op een grotere schaal te vinden en om te zetten dan in traditionele netwerken. hierboven besproken netwerken. Het creëren van inhoud van hoge kwaliteit en duidelijke en gedenkwaardige branding is van cruciaal belang in moderne netwerken. Het is belangrijk voor uw bedrijf om een duidelijke boodschap uit te zenden, dus u moet precies weten wat uw boodschap is en wie de doelgroep is.

Bij modern effectief netwerken is het belangrijk om niet te veel te verkopen. Het is beter om je te concentreren op jouw specifieke specialiteit en niche. Het is ook belangrijk dat berichten een perfecte balans hebben tussen verleidelijk zijn, maar toch legitiem en professioneel overkomen. Bij het gebruik van e-mailen of LinkedIn Sales Navigator zijn vervolgmails en berichten altijd een goed idee, maar het is belangrijk om de inbox van de ontvanger niet te overspoelen. Denk eraan, altijd kwaliteit boven kwantiteit! We hebben het geluk om in een tijd te leven waarin we enorme toegang hebben tot verschillende tools om te helpen bij het genereren van leads, het converteren van leads en zelfs het controleren van inhoud; maak er gebruik van! Als u deze tips opvolgt, kunt u nu waarschijnlijk vergaderingen met leads opzetten. Dat is geweldig! Maar het opzetten van een vergadering is slechts de eerste stap. Het is van cruciaal belang om uzelf, uw bedrijf en uw product/dienst effectief te kunnen presenteren om de verkoop te sluiten. Dit is de reden waarom u zich moet richten op het nastreven van leads van goede kwaliteit die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf of product/dienst.

Bovendien benadrukt dit een van de redenen waarom veel bedrijven besluiten om met professionele bureaus te werken, zoals Unusual Growth Agency. Wat Unusual Growth Agency uniek maakt, of "ongebruikelijk", zo u wilt, is onze naadloze mix van de besproken moderne en traditionele benaderingen boven. We behandelen doelen/KPI's op korte, middellange en lange termijn en richten ons op het uitbreiden van uw netwerk met klanten, succesvolle zakenpartners, investeerders en belangrijke spelers in de branche. Deze stijl van netwerken heeft invloed op ontwikkeling en groeimarketing in alle delen van uw bedrijf.

Breid vandaag nog uw netwerk uit!

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe het team van Unusual Growth Agency uw netwerk kan uitbreiden en een ongekende groei voor uw bedrijf kan realiseren via onze professioneleBusiness Network Development services!