first-party-data

First-party data is informatie die wordt verzameld via uw tools zoals websites, Google Analytics, mobiele applicaties, sociale media, enquêtes, e-mail, sms, CRM-systemen en analytische tools. Klanten geven dankzij deze tools direct hun informatie door. Gebaseerd op een systeem dat onderworpen is aan het privacybeleid, is het een van de veiligste methoden om gegevens te verzamelen. Aangezien de gegevens uit de eerste hand over het algemeen tot uw klantdoel behoren, is deze uiterst belangrijk voor de activiteiten van merken op veel gebieden, met name digitale marketing en verkoop. Data uit de eerste hand, die vandaag de dag wordt beschouwd als de sleutel tot succes, biedt tal van mogelijkheden om de klantrelatie te versterken. Hoe gebruik je First-Party Data in digitale marketing? Laten we samen een kijkje nemen.

De voordelen van het gebruik van First-Party Data

Door de first-party data op de juiste manier te beheren, kunt u zinvolle relaties met uw klanten aangaan. Zo kunt u hen beter leren kennen, gepersonaliseerde ervaringen bieden en de klanttevredenheid naar een maximaal niveau tillen. Belangrijk hierbij is hoe de klantrelatie met hun toestemming versterkt kan worden.

Het opbouwen van vertrouwen is van groot belang als u de klanttevredenheid wilt verhogen. Elk contactpunt creëert een kans om het vertrouwen en de loyaliteit tussen u en uw klant te vergroten.

Om te beginnen kunt u uw klanten de controle over hun gegevens geven en vervolgens profiteren van een gegevensbeheerplatform om gegevens uit eerste hand te beheren. Dus, wat bieden gegevens uit de eerste hand u?

U verzamelt legaal gegevens

In de moderne wereld, waar gebruikers steeds terughoudender worden om hun gegevens te delen, helpt het verzamelen van gegevens via first-party methoden u juridische belemmeringen te omzeilen, want first-party data is gebaseerd op transparantie. Gebruikers accepteren vaak dat hun noodzakelijke gegevens door merken worden verwerkt om een aankooptransactie uit te voeren. Tijdens dit juridische proces is de data-eigenaar het merk dat eigenaar is van de website en applicatie.

U kunt de gebruikerservaring aanpassen

Gegevens uit de eerste hand spelen een sleutelrol in digitale marketingpraktijken. Met de gegevens die u over uw gebruikers verkrijgt, kunt u uw webverkeer analyseren en doelgroepen identificeren die specifieke producten zoeken of geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp. U kunt op veel gebieden aangepaste plannen voor uw klanten opstellen, zoals digitale advertenties, contentmarketing, socialemediamarketing en e-mailmarketing. Zo kunt u merkloyaliteit opbouwen door uw klantrelaties te versterken.

U kunt uw klanten eenvoudig segmenteren

Tegenwoordig worden first-party cookies die toegang verlenen tot first-party gegevens door alle browsers geaccepteerd. Dit betekent dat merken klantsegmenten kunnen genereren op basis van hun gegevens en zich kunnen richten op de relevante gegevens in hun digitale marketingpraktijken. Met gegevens uit de eerste hand kunt u gebruikers bereiken die uw productwebsites bezoeken, het vaakst kopen of veel geld uitgeven om uw topproducten te kopen.

3 manieren om First-Party Data te integreren in uw digitale marketingpraktijken

Het verzamelen van first-party data is niet alleen voor het verzamelen van data. Het stelt merken in staat om effectievere digitale marketingstrategieën te ontwikkelen door hun klanten te leren kennen. Welnu, welke methoden moeten worden gevolgd om gegevens uit de eerste hand te integreren in digitale marketinginspanningen? We hebben de drie meest effectieve manieren samengesteld die u kunt volgen:

1. Creëer leuke interactiemogelijkheden

Net als u houden uw klanten er ook van om tijd door te brengen met hun smartphones of te ontspannen wanneer ze pendelen tussen huis en kantoor, in de rij wachten om een kopje koffie te halen of een pauze nemen van het werk. Het is dus een uitstekende manier om jezelf aan hen te onthullen door leuke en interactieve inhoud te maken, zoals quizzen of puzzels. Tijdens dit proces, waarbij je gamification-techniek nodig hebt, kun je data verzamelen over het online en mobiele gedrag van je klanten en zo je klantrelaties versterken.

2. Moedig hen aan om profielen aan te maken

Uw website of mobiele applicatie is een van de meest effectieve tools waarmee u first-party data kunt verzamelen. Uw bezoekers delen veel informatie met u via de profielen die ze in deze tools aanmaken. Naast hun contactgegevens kunt u parallel aan de branche waarin u actief bent ook meer persoonsgegevens opvragen, zoals interesses, lichaamsmaten of opleidingsniveau. Vervolgens kunt u deze gegevens gebruiken om de gebruikerservaring aan te passen in alle inhoud die u maakt voor uw digitale marketingpraktijken.

3. Luister veel naar ze

Mensen houden ervan om naar hun mening te worden gevraagd. Omdat ze hierdoor het gevoel krijgen dat ze het waard zijn om naar te luisteren. Als het gaat om het verzamelen van gegevens uit de eerste hand, organiseert u enquêtes op elk gebied waarop u effectief met uw klanten communiceert. Daarom kunt u de effectiviteit van uw digitale marketingpraktijken meten, begrijpen wat uw klanten van u verwachten en ontdekken welke dingen u moet verbeteren.