path-to-business-growth

In het artikel van vandaag gaan we uitleggen hoe u uw bedrijf kunt laten groeien door middel van web- en softwareontwikkeling. Onnodig te zeggen dat inspanningen op het gebied van web- en softwareontwikkeling essentieel zijn voor succes. Dat is eigenlijk precies waarom we besloten om diep in dit onderwerp te duiken. We zullen het volgende behandelen:

  • Verschillen tussen web- en softwareontwikkeling
  • Hoe u hiervan kunt profiteren voor uw bedrijf
  • Diverse voorbeelden, en nog veel meer.

Laten we er meteen in duiken.

Software ontwikkeling

Laten we beginnen met softwareontwikkeling. Nu: we leven in een wereld waarin software een groot deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Software speelt een grote rol in onze moderne levensstijl, van auto's tot telefoons tot koffiezetapparaten. Achter de mooie applicaties die we gebruiken, of het nu op onze telefoons, laptops of onze auto's en huizen is, bepaalt software in de backend de applicatie over wat te doen. Softwareontwikkeling is, eenvoudig gezegd, een reeks instructies of programma's die zijn gemaakt om een taak of actie uit te voeren.

Volgens IBM Research: "Softwareontwikkeling verwijst naar een reeks computerwetenschappelijke activiteiten die gericht zijn op het maken, ontwerpen, implementeren en ondersteunen van software." In feite is softwareontwikkeling een reeks processen over hoe de software moet worden ontwikkeld. Alle software heeft een levenscyclus.

Webontwikkelling

Hoe zit het met webontwikkeling? Net zoals softwareontwikkeling gericht is op het maken van computerprogramma's met behulp van programmeertalen, gebruikt webontwikkeling ook computercode om gebruikersgerichte software, zoals websites, te ontwikkelen. Webontwikkeling is ook platformonafhankelijk. De software kan met een webbrowser op elk apparaat met internet worden gebruikt. Webontwikkeling is een breed vakgebied, dus bekijk deze combinatie van woorden afzonderlijk. Wanneer we in de volksmond "op internet" bedoelen, bedoelen we in de meeste gevallen het "World Wide Web" (www.), de meest gebruikelijke vorm van internetgebruik.

Internet is per definitie een netwerkinfrastructuur, terwijl het web, dat al sinds de jaren negentig bestaat, een software-infrastructuur is die bestaat uit websites die met elkaar verbonden zijn door middel van hyperlinks. Iets ontwikkelen is het proces van het creëren of verbeteren van iets. Als we het over webontwikkeling hebben, bedoelen we strikt genomen het maken of verbeteren van websites of webgebaseerde applicaties (zogenaamde webapps of webapplicaties).

De competentiegebieden van ontwikkelaars en webbureaus gaan echter meestal verder en strekken zich ook uit tot de technische ontwikkeling van andere producten, bijvoorbeeld op het gebied van software of mobiele applicaties. Uiteindelijk kan dit alles omvatten op het gebied van softwareoplossingen en digitalisering. Als het gaat om het trefwoord website, is het logisch om eerst aan het uiterlijk te denken, dat is het eerste dat in het oog springt. Dit is een van de webontwerptaken die te maken hebben met het bedenken en implementeren van afbeeldingen, kleuren en algemeen visueel ontwerp van websites.

Maar ook hier zijn de overgangen vloeiend: webdesigners nemen soms niet alleen de grafische maar ook de technische ontwikkeling voor hun rekening, en webdevelopers ontwerpen ook hun projecten. Bij het werken met een internetbureau kom je meestal beide beroepen tegen die samenwerken om websites en andere digitale projecten te implementeren. Bij webontwikkeling worden verschillende technologieën en programmeertalen gebruikt voor technische implementatie. Hoewel er programmeertalen zijn die speciaal zijn ontworpen voor webapplicaties, zoals PHP, vervagen de lijnen steeds meer.

Webtechnologieën kunnen tegenwoordig in een groot aantal verschillende scenario's worden gebruikt. Zelfs programmeerinterfaces, zogenaamde API's, kunnen met webtechnologieën worden ontwikkeld. Dit komt door de grote variabiliteit van programmeertalen - zodra logische zoekopdrachten mogelijk zijn, zijn er bijna geen grenzen. Ondanks dat het ondergeschikt is aan softwareontwikkeling, is webontwikkeling nog steeds een zeer grote subsector met veel toepassingen, variërend van eenvoudige statische websites tot CRM of geavanceerde cloud-native SaaS-producten.

Aan de andere kant worden native apps voor Android- of iOS-apparaten en Windows-apps zoals standaard of installeerbare desktop-applicaties niet beschouwd als webontwikkeling. Dergelijke apps draaien rechtstreeks op het besturingssysteem van een dergelijk apparaat en worden niet via een webbrowser uitgevoerd. Dienovereenkomstig , worden voor dergelijke ontwikkelingen andere technologieën, programmeertalen en tools gebruikt dan bij webontwikkeling.

Samenvattend zijn webontwikkelaars nog steeds softwareontwikkelaars, aangezien ze allebei verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van software.

Voordelen van web- en softwareontwikkeling

Flexibele en solide web- en softwareontwikkelingsprocessen hebben tal van voordelen voor uw bedrijf. Allereerst versterkt het de kwaliteit van de resultaten. Door korte iteratie- en ontwikkelcycli passen teams de input van de doelgroep direct toe bij het ontwikkelen van een product of dienst. Zo kunnen ze direct en met weinig verlies inspelen op veranderende klantwensen. Hoge klanttevredenheid. Klanten weten dat hun verwachtingen ertoe doen door direct betrokken te zijn bij de ontwikkeling van hun producten en door naar hen te luisteren.

Daarnaast kan het ontwikkelteam door transparante en continue communicatie altijd zeker zijn dat ze iets ontwikkelen dat een echte meerwaarde biedt voor klanten en doelgroepen en dit tijdens het proces continu kunnen bijsturen. En er is meer controle!

Een ander belangrijk voordeel is dat de functies met de hoogste prioriteit als eerste worden ontwikkeld. Hierdoor heeft het team meer controle over de onmiddellijke waarde die ze leveren aan de klant/doelgroep en kunnen ze vereisten verduidelijken, aanpassen en verfijnen naarmate het proces vordert.

En tot slot zorgen inspanningen voor web- en softwareontwikkeling voor een betere voorspelbaarheid van projecten. Korte ontwikkelcycli en iteraties zijn beter beheersbaar dan complete projecten, omdat het ontwikkelteam voortdurend van nieuwe informatie wordt voorzien en daardoor beter in staat is om te reageren op uitdagingen en unieke vereisten.

Een van de genoemde zwakheden wordt dus een grote kracht als deze correct wordt geïmplementeerd!

Laat uw web- en softwareontwikkeling vandaag nog groeien!

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe het team van Unusual Growth Agency een ongekende groei voor uw bedrijf kan ontwikkelen en realiseren via onze professionele Business Network Development services!