alt

In dit artikel leggen we uit hoe je met videoproductie en online events langdurig succes kunt behalen. Een ongeschreven wet van de markt is: middelgrote bedrijven moeten efficiënt, effectief en productief handelen om hun winstgevendheid te vergroten. Met digitale technologieën kunt u nieuwe normen voor uw bedrijf definiëren. Of het nu gaat om documentbeheer of boekhouding, het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt altijd tot meer efficiëntie in het bedrijf. Laten we eerst eens kijken naar het digitaliseringsconcept.

Digitalisering in de zakenwereld

De digitalisering van bedrijfsprocessen verwijst naar de overgang van analoge workflows naar elektronische equivalenten. Dit gebeurt meestal in het kader van de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Een duidelijke digitaliseringsstrategie is nodig om het bedrijf duurzaam en succesvol te digitaliseren. Vooral terugkerende processen of tijdrovende routineactiviteiten kunnen worden geautomatiseerd, waardoor foutbronnen grotendeels kunnen worden geminimaliseerd.

Een klassiek pre-pandemisch voorbeeld is zakenreizen. De bijbehorende processen zijn handmatig complex. Met behulp van digitalisering kunnen deze tijdverspillers worden geautomatiseerd. Vanaf het begin van de zakenreis tot de boeking in de boekhouding volgt de geautomatiseerde boekhouding van reiskosten een afdelingsoverschrijdende workflow. Maar alleen de digitalisering van bedrijfsprocessen met speciale software maakt het mogelijk om het werkproces "facturatie" volledig te automatiseren.

Iedere geautoriseerde medewerker heeft er plaats- en tijdonafhankelijk toegang toe. Op deze manier besparen middelgrote bedrijven zowel financiële als tijdsmiddelen. Door processen te digitaliseren, hoeven werknemers minder tijd en moeite te investeren in routinewerk en kunnen ze de verkregen middelen ondersteunen bij meer kritieke taken. De verhoging van de efficiëntie in het bedrijf gaat hiermee hand in hand. En een van de krachtigste componenten van digitalisering is video. Hoe kunt u hiervan profiteren? Laten we erin duiken.

Voordelen van video-inhoud

Video-inhoud valt op omdat ze niet vertellen; ze laten zien! U kunt merkbekendheid en loyaliteit vergroten met innovatieve video's, nieuwe doelgroepen en prospects aanspreken en meer betrokkenheid bij uw merk stimuleren. Videocontent domineert het webverkeer. Video's en bewegende beelden veranderen de manier waarop we communiceren en informatie opnemen.

Deze aantallen zijn het afgelopen jaar gestegen en zullen dat ook blijven doen. De toenemende inhoud met bewegende beelden op internet en de groeiende consumptie van video's hebben ook invloed op de reclameactiviteiten van bedrijven. Bedrijven integreren steeds vaker videocontent in de marketingmix. En er zijn veel voordelen van video-inhoud in een marketingstrategie.

Videocontent heeft een positieve invloed op KPI's.

De cijfers spreken voor zich. En videocontent werkt. Voor 64 procent leidt het bekijken van video's ertoe dat er op links van winkelsites wordt geklikt. Video's die in marketing-e-mails zijn ingesloten, kunnen ook de klikfrequentie met 200-300 procent verhogen. De conversieratio op bestemmingspagina's kan ook met 80 procent worden verhoogd als een video is ingesloten. Met name productvideo's helpen klanten bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Bovendien kan video-inhoud de SEO-prestaties van uw website verbeteren. Aangezien YouTube na Google de op een na grootste zoekmachine ter wereld is, is het logisch om ook hier je video optimaal te vermarkten.

De gebruikers bepalen het succes van een video.

Bij het maken van een video is het altijd belangrijk om te weten welke doelgroep je wilt aanspreken en met welke motivatie deze gebruikersgroep naar video's op het web kijkt. In de B2C-sector wordt videocontent vooral bekeken om de tijd te doden en te entertainen. In het B2B-gebied daarentegen worden bewegende beelden gebruikt om tijd te besparen, bijvoorbeeld door technische informatie te verkrijgen.

Bewegende beelden trekken de aandacht.

Zelfs goudvissen hebben een langere aandachtsspanne dan mensen. Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft Canada, dat vervolgens viraal ging. Het is echter de vraag hoe deze bewering kan worden onderbouwd. Maar wat waar is, is dat sociale media en multi-screening het voor gebruikers moeilijker maken om zich op één ding te concentreren, vooral als ze zich vervelen.

Doordat mensen die veel tijd op social media doorbrengen informatie intensiever en efficiënter kunnen opnemen en belangrijke informatie er sneller uit kunnen filteren, kunnen ze ook beter multitasken en relevante content vinden. Om dit te doen, moet het echter de aandacht van de gebruiker trekken.

Het belang van het hosten van online evenementen

De kans is groot dat je een online webinar hebt bijgewoond, hebt deelgenomen aan een on-demand training of hebt deelgenomen aan een vergadering die plaatsvond via een tool voor videoconferenties. Misschien heb je zelfs wel eens een conferentie bijgewoond vanaf je bureau. Dit zijn allemaal voorbeelden van virtuele evenementen. Een virtueel evenement is dus een evenement waarbij individuen het evenement en de inhoud ervan online ervaren in plaats van elkaar persoonlijk te ontmoeten. Online evenementen zijn nu veel meer dan een vervanging voor conventionele analoge evenementen.

Er zijn vier hoofdtypen online evenementen: webseminars, virtuele conferenties en interne en externe hybride evenementen. Planners van vergaderingen en evenementen kiezen al jaren tussen persoonlijke, virtuele en hybride evenementen, en elk type heeft zijn voor- en nadelen. Wanneer je besluit om je evenement al dan niet virtueel te houden, overweeg dan wat je hoopt te bereiken met het evenement en hoe goed een virtueel versus een persoonlijk evenement die doelen kan bereiken. Hier zijn enkele redenen waarom u een virtueel evenement moet organiseren:

  • Toegankelijkheid: als het evenement ter plaatse wordt gehouden, kunnen deelnemers die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, met de virtuele optie aanwezig zijn.
  • Budget: Uw organisatie moet geld besparen, en het virtueel organiseren van kleinere evenementen en webinars kan helpen bij het financieren van het belangrijkste evenement van het jaar met een groter publiek. Het is ook handig om een virtuele of hybride optie te hebben als het reisbudget van bezoekers een probleem is .
  • Er is geen alternatief: Of het nu gaat om extreem weer, een reisverbod of overmacht - u wordt gedwongen uw privé-evenement virtueel te houden of zelfs helemaal te annuleren.

Laat uw videoproductie en streaming vandaag nog groeien! 

Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe het Unusual Growth Agency-team u kan helpen uw videoproductie- en streamingprocessente verbeteren via onze professionele videodiensten.